DOGS OF NORWAY (kom på selveste 17 mai)

 

Da er I- kullet født, morgenkvisten på 17 mai. Bare 3 i dette kullet, men til gjengjeld masse nok med morsmelk og ikke en altfor sliten tispe og mamma. Eier Tonje har allerede etterspørsel på de som kjenner Bella, så det ser ut de allerede er reservert. 

Planlegger neste kull  mot   senhøsten-slutten av året av en liten tispe 47 cm mankehøyde (14 kg) og hennes valper har blitt gangske små. Faren er også ganske liten ca 50 manke  Begge foreldre rønket fri og øyelyst clear. Begge er NKK registrert. Hun hadde sitt første kull i fjor, er 4,5 år og en rolig herlig tispe.    Informasjon kommer når hun er bedekket.                                                                                                                        

Send eventuelt interesse på Storpuddel på Kennel.Lunaley@gmail.com Venteliste, Litt info om hva dere kan tilby valpen,ønske kjønn.  VENT TIL VALPENE ER FØDT  ellers blir det kaotisk.

Om det er lenge til vi får valpekull har dere muligens fått tak i en annen puddel og det blir mye mail og svare. Noen har ringt,komunisert på mail sikre på at de dermed får valp og blir skuffet.

Først må kullet komme deretter vet vi hva som kommer av kjønn osv.

I løpet av de første 14 dager kan ting skje. Navlestreng infisert, "fading puppy" eller at tispa kan av utmattelse klemme (legge seg på en valp) og annet...uoppdaget øye infeksjon,nedkjølt valp fra start som kan bli svak....lista er lang. Vi er ofte to i samarbeid på nattevåke når tispa  og ikke minst dagene etter hvor tispa kan være sliten.  Takk til søsteren min som er svært kunnskapsrik på avl og dyr generelt,har vi ungått dette. Vi er begge vokst opp med avl i barndomshjemmet. 

Vår vakre Bailey(Finsk import) ble påkjørt på gårdsplassen her og fikk hoftefall da hun var ung. Skal ikke bli brukt i avl (får fremdeles spørsmål da hun er en atraktiv tispe)  Det går forøvrig strålende med henne :) Hun er stadig med på rideturer og har mye energi (utstilling og jaktlinjer i henne) En mosom kontrast til de andre terapihundene her. Hun koser seg også som instepp"liksom mamma når mor begynner å bli smålei på slutten. Bailey elsker  rollen som den gode stemor(masse kjærlighet å gi og en god oppdrager) Fantastisk å se tispene komunisere og sammarbeide.

Her er Oldemor til kullet vi har nå. Hun må bare oppleves, hun er så klok og jobber enda som terapihund.

Gullungene slurper i seg deilig mammamelk.

Og mor benytter til å snike seg med på en ridetur etter valpene har sovnet :)