Valper ankommet

Mira har fått 5 hannvalper og dette gikk fort, tiden går så fort at jeg har ikke fått lagt ut informasjon før nå.......eller er det bare veldig mye som skjer på gården kombinert med at jeg nekter å stresse.(!!) Det driver vi menesker alt for mye med. Disse herlige gutta blir 4 uker tirsdag 10 november. Har sittet mye på valperommet og drevet med yoga sammen med Mira når jeg har litt ledig tid. Dette er virkelig en åndelig tilstedeværende herlig tispe. Nå er jeg helt i ammetåke selv. Dette er J kullet  og to skal til familier med barn med spesielle behov. Trolig Mørk fawn og minste sorte da disse virker særdeles rolige. De er alle fine,vitale og godt proposjonerte. Far er rønket fri og øyelyst clear. Mor rønket fri og øyelyst clear. Gemyttet er særdeles godt på begge foreldre. Tispene ble kun 45 cm og hannene ca 50 cm fra sist kull.

DOGS OF NORWAY (kom på selveste 17 mai) Bella er den stolte mor

 

Da er I- kullet født, morgenkvisten på 17 mai. Bare 3 i dette kullet, men til gjengjeld masse nok med morsmelk og ikke en altfor sliten tispe og mamma. Eier Tonje har allerede etterspørsel på de som kjenner Bella, så det ser ut de allerede er reservert. Mor og far rønket fri og øyelyst clear. Moren her har jobbet som terapihund til eier desverre gikk bort. En særdeles inteligent tispe.

Planlegger neste kull i juni  Informasjon kommer når hun er bedekket,eller etter valpene er født. Kira er en flott tispe. Hofterønket fri og øyelyst og alle puddlene  vi bruker er NKK registrert. Altså puddelvalpene  herifra vil bli registrert i Norsk Kennel klubb.                                                                                                                    

Send eventuelt interesse på Storpuddel på Kennel.Lunaley@gmail.com Venteliste, Litt info om hva dere kan tilby valpen,ønske kjønn.  VENT TIL VALPENE ER FØDT  ellers blir det kaotisk.

Om det er lenge til vi får valpekull har dere muligens fått tak i en annen puddel og det blir mye mail og svare. Noen har ringt,komunisert på mail sikre på at de dermed får valp og blir skuffet.

Først må kullet komme deretter vet vi hva som kommer av kjønn osv.

I løpet av de første 14 dager kan ting skje. Navlestreng infisert, "fading puppy" eller at tispa kan av utmattelse klemme (legge seg på en valp) og annet...uoppdaget øye infeksjon,nedkjølt valp fra start som kan bli svak....lista er lang. Vi er ofte to i samarbeid på nattevåke når tispa  og ikke minst dagene etter hvor tispa kan være sliten.  Takk til søsteren min som er svært kunnskapsrik på avl og dyr generelt,har vi ungått dette. Vi er begge vokst opp med avl i barndomshjemmet.

Her er Oldemor til kullet vi har nå. Hun må bare oppleves, hun er så klok og jobber enda som terapihund.

Gullungene slurper i seg deilig mammamelk. H kull Moren her er Kira

Og mor benytter til å snike seg med på en ridetur etter valpene har sovnet :)