Vår hestefilosofi

Det er ingen snarveier til å bli en god rytter. Hest og rytter starter hos oss ridetimen sammen fra bakken. I løpet av få sekunder vurderer hesten deg som en event potensiell leder. De leser deg og er profesjonelle på dette fra naturens side (Lederskp,flokkdyret og flyktdyret) Derfor legger vi vekt på å lære elever hestens kroppsspråk fra starten av. Ikke minst for sikkerhetens skyld. Å være rettferdig mot hesten, å forstå at før vi traver, galopperer og sprang må tøyleføring, sits og ikke minst balanse være på plass.

Hestene våre er godt og "følsomt" grunnridd og gjennomridd. De finner trygghet og er komfortabel med en rytter som sitter i balanse og med en myk hånd, og vil lystre velvillig alt du ber om. Slik skal de forbli og derfor må elever hos oss være tålmodig å tøyleføring, sits og balanse fra første ridetime. Vi skal se alle og ivareta både hest og rytter så vi har ikke for mange på ridetimene.  

Dette er ikke rideskolehester som byttes ut etterhvert som de blir lei og utbrent. Ridetimene for barn skal være lystbetont og varierte hvor vi fletter inn lek. I de viderkomne gruppene jobber vi med sentrert ridning og vi ser hester som liker å "jobbe under rytter. 

Dette er våre "familiemedlemmer" som er rundt og sammen med oss her på gården. Noen brukes som våre familiehester og går et par timer i uken. Andre brukes noe mere men alle har sine turer i skog og mark flere dager i uka,eller reiser på stevner/tølttreninger med forryttere. Hestene går gjerne løse ut og inn til stall og det er ikke uvanlig at en eller to står løse på tunet. Vi har et nært og personlig forhold til hver av de. Alle (-2) har vært her fra unghest og føllestadiet, ridd inn her og vi kjenner deres historie. Ridetimene skal være lystbetonte, varierte og hestene skal behandles"rettferdig. 

Noen brukes som terapihester av og viser tydelig at de liker dette. Øynene er sjelens speil og ser vi på kroppsspråket, kan vi også tydelig se at hestene våre syntes det er spennende med barn/ungdom" med spesielle behov. Mye terapi i hestene våre,dette kan de :) 

Barn med funksjonshemming er hjertelig velkomne med pårørende på egene dager. Dette er gratis og foreldre møtes. Dette brenner jeg for da det er veldig spennende og se magi skjer. Må oppleves...for omfattende å forklare. (send melding til camilla tel.45434207)

Vi har et godt og miljø i stallen hvor det legges vekt på hesten i fokus, samarbeid og trivsel.